Skip links

8 tips om jouw vacature in Google for Jobs te krijgen

8 tips om jouw vacature in Google for Jobs te krijgen

Het is zo ver: Google for Jobs ook in Nederland beschikbaar. Dit is een nieuwe feature in Google, waarbij de kandidaat een overzicht aan vacatures te zien krijgt bij het zoeken. Je krijgt de vacatures te zien op ongeveer dezelfde manier als de producten in Google Shopping: bovenaan de resultatenpagina in blokken. Onwijs goed voor je vindbaarheid dus, als je daar komt te staan. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Je hoeft je vacature nergens aan te melden, want Google is slim genoeg om jouw tekst te herkennen als vacaturetekst. Maar dan moet die tekst wel aan bepaalde eisen voldoen. We helpen je een eindje op weg met deze 8 tips & tricks!

  1. Gegevens die verplicht in je vacaturetekst moesten staan, zijn de functietitel, de omschrijving van de vacature, de plaatsingsdatum en de einddatum. Vage omschrijvingen van detacheringsbureau’s zullen niet werken, want de specifieke organisatie en locatie je ook verplicht melden.
  2. Zorg dat je vacaturetekst op je juiste manier in gestructureerd in je sollicitatiesoftware (je ATS). Laat de verplichte onderdelen hier allemaal terugkomen. Heb je geen ATS? Dan kun je ‘structured data’ toevoegen aan je vacaturepagina. Meer hierover lees je hier.
  3. Je functietitel moet overeenkomen met de beschrijving van de functie: gebruik dus geen jargon uit je organisatie.

  4. Een aantal nice-to-have aspecten zijn het salaris, het dienstverband, de werklocatie(s) (als er meerdere zijn) en het vacature ID (als je vacature die nog heeft). Wees dus zo transparant mogelijk over alles wat je de kandidaat precies biedt!

  5. Zorg dat de kandidaat altijd direct kan solliciteren vanuit de vacature.
  6. Ook als je vacatures lang open hebt staan, kan het werken om hier en daar wat aan te passen of toe te voegen. Hierdoor geef je het signaal aan Google af dat je de kwaliteit en relevantie van de tekst verhoogt.

  7. Het bezoekersgedrag op de vacaturepagina bepaalt grotendeels de plek binnen de zoekresultaten van Google. Want hoe langer jij met je vacature de aandacht van je kandidaat vasthoudt, hoe hoger jouw tekst in Google for Jobs komt te staan. Een lekker leesbare tekst blijft dus heel erg belangrijk!

  8. Plaats je tekst het liefst in de wat bekendere vacaturebanken. Monsterboard, Glassdoor en Careerbuilder werken in andere landen al samen met Google for Jobs. Handig om in de gaten te houden hoe dit zich verder ontwikkelt in Nederland.

Altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe blogs en whitepapers? Schrijf je in voor onze mailinglijst!

Return to top of page