Skip links

8 Tips om kandidaten te werven in de bouw

8 Tips om kandidaten te werven in de bouw

Je bent werkgever in de bouw en ziet al tijden dat het aantal sollicitaties op je openstaande vacatures afneemt. In het nieuws hoor je dat alle organisaties in de bouw met dezelfde uitdaging te maken hebben. En toch heb je projectleiders, werkvoorbereiders, calculatoren en uitvoerders nodig om aan de vraag van je klanten te voldoen. Hoe regel je dat? We geven je 8 tips om jezelf aantrekkelijker te presenteren aan de arbeidsmarkt.

Tip 1: een knallende vacaturetekst

Wat ziet een kandidaat het eerst? Dat is meestal je vacature. Dus wil je met je vacature direct een goede indruk achterlaten. Grijp je kans om de kandidaat te verleiden om te solliciteren. Hoe maak je je vacature aantrekkelijk? Door je kandidaat te vertellen wat het werken juist bij jouw organisatie leuk maakt. Timmerman worden kan bij veel organisaties in de bouw en de gemiddelde timmerman snapt echt wel welke klussen op zijn pad komen. Dan moet je dus de focus leggen op andere zaken, die jou onderscheiden van je concurrenten. Vertel bijvoorbeeld iets over de werksfeer, hoe collega’s met elkaar omgaan, of je voor bijzondere klanten werkt, of er speciale projecten zijn. Weet je niet direct wat je kan vertellen? Vraag dan je medewerkers wat zij zo leuk vinden aan hun werk. Dat is je beste input.

Tip 2: kijk naar je concurrentie

Bekijk hoe andere bouwbedrijven zich presenteren en bedenk hoe je jezelf hiervan kunt onderscheiden. Ben je bijvoorbeeld een familiebedrijf met een speciale sfeer, een enorm groot bedrijf met de meest prestigieuze projecten of een kleine aannemer die vooral stuurt op persoonlijk contact en service? Bij elk type bedrijf past een eigen soort kandidaat. Als je dus goed laat zien wie je echt bent, trek je ook kandidaten aan die bij je passen. Beschrijf dus op je website en in de vacature hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Laat medewerkers hun verhaal vertellen, wat ze ervaren in hun werk, hoe ze de samenwerking met hun collega’s omschrijven en waar ze blij van worden.

Tip 3: …..

  • Vul hier je e-mailadres in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe blogs en whitepapers? Schrijf je in voor onze mailinglijst!

Return to top of page