Skip links

Kleding maakt je carrière

Wist je dat je lifestyle je carrière positief kan beïnvloeden? De keuzes die jij maakt in het dagelijkse leven dragen allemaal bij aan jouw carriere. Elke dag voor je naar het werk gaat, denk je na over je kledingkeuze. Wat trek je die dag aan? Wist jij dat die keuze, die je elke dag maakt, een enorm effect heeft op het verdere verloop van je dag? Of je nu echt naar je werk gaat of dat je vanuit je huis online meetings hebt, je kledingkeuze maakt een groot verschil in hoe je je voelt. Wat denk je: voel je je net zo krachtig in je joggingbroek en slobbershirt als in een wat meer zakelijke outfit? We vertellen je er alles over!

Als jij je maar goed voelt

Het allerbelangrijkste van de kleding die je draagt, is dat jij je er goed in voelt. Draag jij een broek die eigenlijk een maatje te klein is of een shirtje die niet meer helemaal je ding is? Dan heeft dat een negatief effect op het verloop van je dag. Je bent er onbewust mee bezig of je kleding wel goed staat, wat mensen van je denken en kan onzekerheid geven. Mocht je dan een belangrijke dag op je werk hebben, dan ervaar je die dag minder positief, omdat je jezelf niet krachtig voelt en dit straal je dan ook uit. Dat geldt voor mannen en vrouwen.

Laten we het even van de andere kant bekijken. Jij staat ‘s ochtends voor de kast en je vraagt je af wat je aan moet doen. Je pakt je favoriete broek, gecombineerd met je mooiste top. Wat voor gevoel geeft dit jou? Je bent blij met je outfit en blij met hoe je eruit ziet. En hoe beïnvloedt dit je dag? Jij gaat de deur uit met een vrolijk en krachtig gevoel. Je hebt je beste outfit aangetrokken, je voelt je er goed in en je straalt kracht uit. 

Kleding maakt je carrière

Kleed je succesvol

Ga maar eens na. Hoe kom jij de deur binnenlopen op kantoor met je beste outfit aan en met een outfit waar je je niet goed in voelt? Een wereld van verschil, right? Je voelt je krachtig, wilt gezien worden en bent zelfzeker. Dit zijn de positieve effecten van een goede outfit.

Wil je succesvol zijn in je carrière? Dan is het mega belangrijk om goed in je vel te zitten en in jezelf te geloven. Jij weet wat je doet en waarom je het doet. Je keuze qua outfit helpt hier dus enorm bij. Ook werkt dit zo met schoenen. Krijg jij een boss-lady gevoel van het dragen van hakken? Draag die hakken! Zodra jij de pumps uit de kast trekt en hiermee je  belangrijke presentatie houdt op kantoor, sta jij gegarandeerd stevig in je schoenen en ben je zeker van je zaak. Of als man als je kiest voor nette schoenen in plaats van sneakers. Dat geeft toch echt een ander gevoel. Wedden dat die presentatie goed gaat? 

Kleding maakt je carrière

Kleding maakt je

Snappen we het al een beetje? De kleding die je aantrekt heeft dus op allerlei manieren een enorm positief effect op jouw carriere. Met een goede outfit voel je je zelfverzekerd, krachtig en blij. Dit is de combinatie die je moet hebben op de werkvloer. Zelfvertrouwen, kracht, en geluk. 

Dus neem jij voortaan in de ochtend iets meer tijd om jezelf krachtig te laten voelen? Ga jij voortaan niet meer voor die broek die een maatje te klein is? Trek je mooiste schoenen en je favoriete look uit de kast en laat iedereen op kantoor zien wie jij bent en dat jij je goed voelt! En ook al werk je een dagje thuis; doe dan net zo goed je best. Want het beïnvloedt hoe je je voelt. Kleed jezelf voor succes!

Return to top of page