Skip links

Experts in Engagement

Voor meer betrokkenheid en motivatie

Word een nog betere leider, sta nog sterker en verhoog als leider het werkplezier en creëer een aantrekkelijke positie in de huidige, krappe arbeidsmarkt.

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”: als leider is het belangrijk dat jij sterk in je schoenen staat en een voorbeeldfiguur voor de organisatie en vooral voor je team kan zijn. Goed leiderschap zit vaak van nature in je en kan met de juiste handvatten naar een volgend niveau getild worden.

Zorgen

Waar je als leidinggevende tegenaan loopt

Als manager of als directeur word je vaak geleefd, je bent de hele dag bezig met brandjes blussen. Ziekmeldingen, werknemers die vertrekken, weinig betrokkenheid, burn-outs en onenigheid in teams. We noemen slechts een aantal van de wel bekende gevallen die ervoor kunnen zorgen dat de prestaties van je team achterblijven.

Wij kennen het klappen van de zweep en onze ervaring hebben we omgezet in onze kracht. Als Employer Brander werken we al meer dan 6 jaar samen met ondernemers, leiders en teams en kijken we hoe we het werkgeluk, de teamprestaties en de structuur binnen de organisatie kunnen verbeteren. Onze hoofdtrainer Chantal draait al 16 jaar mee in dit vak en deelt de mooiste ervaringen met je.

Waarom zou je met je handen in het haar blijven zitten als het ook anders kan?

Hoe zou het zijn als de balans tussen werk & privé perfect zou zijn?

Als je tijd hebt om op te laden en privé ook weer alles met volle aandacht kan doen en echt kan gaan genieten?

De wereld verandert en ook jouw rol als leider verandert daarin mee. Het wordt steeds belangrijker om stevig in je schoenen te staan en jouw rol als leider binnen de organisatie te claimen. Maar ook als de organisatie groeit, hoe groei jij daarin mee? Hoe ga je van start-up naar scale up? En hoe zien de veranderende rollen voor jou als leidinggevende er dan uit?

Wat wordt er van je verwacht?

Effectief leiderschap

Vergroot en versterk jouw leiderschap met onze Experts in Engagement training. Tijdens deze training ontdek je dat leidinggeven echt heel leuk kan zijn, hoe leidinggeven makkelijker kan zijn en hoe je jouw prestaties als leidinggevende naar een volgend niveau kan brengen. Niet alleen voor jou, maar voor de hele organisatie.

  • Meer werkgeluk
  • Betere prestaties
  • En meer rust & balans

En dat allemaal onder begeleiding van één van onze motiverende coaches!

Employer branding door Employer Brander
Employer branding werkgeluk

Maak leidinggeven makkelijk en leuk

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar om te groeien?

Tijdens deze training volg je de 6 basisbehoeftes van de medewerker, gebaseerd op de piramide van Maslow en geïnspireerd door de trainingen van Tony Robbins, die met zijn vele trainingen en onderzoeken aantoonde waar de behoeftes om het menselijk geluk te vergroten nou echt liggen.

Vertaald naar de werkvloer.

Daarnaast deden wij zelf jarenlang onderzoek op de werkvloer naar hoe werkgeluk invloed heeft op de betrokkenheid van de medewerkers. Al deze data en vele wetenschappelijke onderzoeken vormen het fundament van deze training.

Wij vertellen je heel concreet hoe jij als leider kunt groeien en hoe je jezelf en jouw team verder kunt brengen.

Check nu de training via ons platform

Zo ziet de training eruit:

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Welke behoeftes hebben medewerkers en in hoeverre heb jij als manager invloed daarop?

Zekerheid is een van de basisbehoeften. Maar wat is zekerheid precies? Dit kun je omschrijven als psychologische veiligheid: het gevoel om openlijk en vrij met elkaar van gedachten te kunnen wisselen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor negatieve consequenties. Een constructieve omgeving, waarin je medewerkers kunnen groeien. In deze les vind je handvatten om een constructieve omgeving te creëren voor je team.

Afwisselend en interessant werk geeft uitdaging aan mensen. Uitdaging geeft weer voldoening. Maar waar halen jouw medewerkers nu eigenlijk voldoening uit?

Hoe zonde is het als je medewerkers geen verbinding voelen met zichzelf, met elkaar en met de organisatie? Deze verbinding laat teams binnen organisaties juist leven en laat de energie stromen. Door sterke connecties tussen medewerkers ontstaan er hechtere relaties, een gevoel van eenheid, psychologische veiligheid en een gezamenlijk doel.

Definitie waardering: “Het besef dat iets of iemand waardevol is”.

Wat als waardering de dominante behoefte is van je medewerker? Dan heeft deze collega behoefte aan erkenning, aan het gevoel waardevol te zijn.

Een leven lang ontwikkelen is erop gericht dat medewerkers zich blijven ontwikkelen in hun vakgebied, in hun loopbaan, maar ook future proof blijven. De wereld verandert snel waardoor sommige beroepen over tien jaar misschien niet meer bestaan of compleet veranderd zijn. Dit betekent dat ontwikkeling erg belangrijk is.

Zinvol werk maakt gelukkig. Maar wat maakt het werk zinvol? Je krijgt handvatten hoe je de missie van de organisatie vertaalt naar doelstellingen voor je team en je medewerkers.

Na het volgen van de training:

  • Sta je steviger in je schoenen
  • Heb je praktische handvatten om mensen te motiveren en te inspireren
  • Creëer je een fijne werksfeer
  • Én ben jij gelukkiger in je werk, je weet wat er nodig is om de juiste balans te behouden en je weet wat je nodig hebt om maximaal te kunnen presteren zonder al te veel druk en stress te hoeven ervaren.

Je versterkt je coachingkwaliteiten en daarmee de kwaliteiten van je team.

Team Employer Brander

Voor wie?

Deze masterclasses zijn exclusief voor mensen in een leidinggevende rol. Mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Dat kunnen (beginnende) teamleiders, projectleiders, managers, directeuren of ZZP’ers zijn, die mensen motiveren om samen doelstellingen te behalen.

Wil jij vooruit in je rol als leidinggevende? Dan is dit je kans. Laagdrempelig, persoonlijk, impactvol en betaalbaar.

Jouw investering

Deze hele serie volg je voor € 555 (incl. BTW). Dat is een no-brainer, toch?

Ja, ik schrijf me in voor de training Experts in Engagement
Return to top of page