Skip links

Reboarding: opnieuw kennis maken na Corona

Reboarding: opnieuw kennis maken na Corona

En dan is er die persconferentie waaruit blijkt dat we tot minstens 19 mei mogen (moeten) blijven thuiswerken. Toch een gek idee om je collega’s nog eens vier weken alleen maar digitaal te zien en horen. En als we daarna wel weer naar kantoor mogen? Pakken we dan de draad op van voor deze periode of staan we even stil bij dit moment? Wat denk je van een reboarding?

Hoe je een slimme reboarding regelt

Met het ritme dat je thuis net gewend bent, is het straks een overgang om ineens weer gewoon op je werkplek tussen je collega’s te werken. Hoe laat je als werkgever je collega’s weer op een prettige manier wennen aan elkaar en aan de werkomgeving, die zij ooit al gewend waren? We hebben alvast een paar tips voor je:

 • Hang slingers op, zodat alle collega’s hun terugkomst als een feestje ervaren.
 • Laat die eerste dag terug op de werkplek iedereen zoveel mogelijk op dezelfde tijd starten, zodat je echt even stil kunt staan bij het moment, in plaats van je mailbox in te duiken.
 • Verwelkom je collega’s met een kaartje, chocolaatje of iets anders kleins.
 • Start de eerste dag met een inspirationele opening van management/directie, waardoor de motivatie en het enthousiasme groeit.
 • Neem je collega’s mee in wat de Coronacrisis voor de organisatie heeft betekend en hoe jullie nu het beste verder kunnen.
 • Organiseer een herkenningsborrel (eventueel met nog wat afstand van elkaar) om elkaar weer even live in de ogen te kunnen kijken.
 • Ondersteun je collega’s met een prereboardingplanning: hoe je alvast een week van tevoren weer helemaal in het ritme kan komen.
 • Organiseer een game, waarbij je hints geeft in de week voor de reboarding en waarbij de collega’s eenmaal op kantoor via de hints hun mooie prijs kunnen vinden, ergens in het kantoor. Een soort digitale speurtocht.
 • Knutsel een digitaal herkenningsboek in elkaar, waarin iedereen met een selfie kan vertellen waar hij/zij naar uitkijkt, straks op de werkvloer.
 • Check de eerste week regelmatig hoe iedereen zich voelt en of je nog iets kunt doen om het leuker te maken.
 • Wat je ook doet, houd het kort en krachtig en waar het kan luchtig.

De voordelen van reboarding

Zit iedereen straks (weer) goed in zijn of haar vel en loopt alles weer zoals we gewend waren, dan heb je daar als organisatie profijt van. Want tijdens en na de crisis zullen we met zijn allen onze schouders eronder moeten zetten. Veel organisaties zullen misschien ternauwernood ontsnappen aan de ondergang en anderen krijgen juist bergen werk op zich af. Als organisatie wil je samen resultaten bereiken. En dat lukt als alle collega’s elkaar weer volop weten te vinden en snappen waar zij met elkaar naartoe werken. Dan ben je dus gebaat bij een goede sfeer. En wat denk je dat het doet voor je employer brand? Start jij alvast met het voorbereiden van jullie reboarding?

Altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe blogs en whitepapers? Schrijf je in voor onze mailinglijst!

Return to top of page