Skip links

Veiligheid en geluk op de werkvloer

Veiligheid op de werkvloer. Een onderwerp wat de laatste tijd veel aan bod komt. Ook wij, bij Employer Brander vinden dit erg belangrijk. Iedereen moet zich veilig voelen op de werkvloer en het idee hebben dat er geluisterd wordt. De laatste tijd zijn er veel voorbeelden aan bod gekomen waar er geen sprake was van veiligheid op de werkvloer. En zodra deze veiligheid ontbreekt, is er ook geen sprake van werkgeluk. En dat is zonde. Je veilig voelen is zo intens belangrijk.

Veiligheid en werkgeluk

Je veilig voelen op de werkplek betekent simpelweg dat jij het gevoel hebt dat je jezelf kunt zijn, dat je alles kunt zeggen en dat je niet bang hoeft te zijn dat er iets verkeerds gebeurt. Veiligheid op de werkvloer is ook om je durven uit te spreken over je behoeften. Wat wil jij op je werk en wat werkt voor jou het beste? Dat durven zeggen is erg belangrijk als het gaat om werkgeluk.

veiligheidWerkgeluk gaat over het geluk dat jij voelt in/op je werk. Dit komt voor in zowel de werkzaamheden die je doet als de omgeving waarin je werkt. Veiligheid op de werkvloer gaat voornamelijk over het gedrag op het werk. Heb jij het gevoel dat je je uit kunt spreken op het werk? Kun jij jezelf te zijn?

Helaas zijn er in de afgelopen tijd veel nare verhalen naar buiten gekomen waarin sommige mensen misbruik maakten van hun ‘macht’. Zij hebben in feite gezorgd voor een onveilige werksituatie. De medewerkers, die hier last van hadden, durfden zich niet uit te spreken, die zwegen, uit angst.

Stel je eigen grenzen

Voor jezelf is het erg belangrijk om grenzen te stellen. Welk gedrag tolereer jij en wanneer gaat iets jou te ver en geef je dat aan? Blijft een collega bijvoorbeeld ‘grapjes’ maken die jij eigenlijk niet fijn vindt? Stel voor jezelf daar de grens en geef het ook aan. Spreek je uit dat je het niet fijn vindt en vraag of je collega daar mee kan stoppen. Deze grenzen stellen is met alles belangrijk. Dit gaat om zowel fysiek als mentaal gedrag dat plaatsvindt. En in sommige gevallen kan het ook zijn dat je collega’s het niet vervelend bedoelen en zij er geen verkeerde intenties hebben. Zij hebben dan niet door dat jij het anders ervaart. Door het dan uit te spreken en je grenzen aan te geven, weten zij het ook en kunnen zij het gedrag naar jou toe aanpassen. Zo houd je ook de werksfeer goed, wat het werkgeluk verbetert.

Genoeg is genoeg

Een veilige werksituatie gaat natuurlijk niet alleen om gedrag in grappen of gedrag waarbij misbruik wordt gemaakt van ‘macht’. Veiligheid op de werkvloer zit ook in ‘nee’ zeggen. Aangeven wanneer iets te veel voor je wordt. je eigen veiligheidJe eigen veiligheid. Hoeveel mensen ervaren nu een burn-out? Hoeveel mensen zitten overspannen thuis? Dit alles heeft ook te maken met grenzen stellen. Aangeven wanneer je niet meer kan, nee zeggen. Ik zie het vaak om mij heen. Mensen die geen nee zeggen tegen dingen of die maar door blijven gaan. Het effect hiervan is dat je op een gegeven moment jezelf voorbijloopt. Een simpel voorbeeld wanneer je merkt dat dit het geval is: je bent een paar dagen vrij, hebt even helemaal geen verplichtingen en dan word je ziek. Dit is het teken van je lichaam dat het niet meer gaat. Je geeft je lichaam dan pas rust en dat uit zich meteen. Maar hoe zonde is dit eigenlijk? Dan ben je een keer vrij en dan ben je ziek. Of je wordt overspannen en zit daarom langdurig thuis en je bent jezelf niet meer. Is dit het waard?

Zet ‘nee’ in je agenda

AgendaZeg nee, luister naar je lichaam. Genoeg is genoeg. Creëer voor jezelf die veiligheid. En het is heel simpel hoe je dit al tegen kan gaan. Merk je dat je omkomt in het werk en geen gaatje meer hebt om te ademen? Plan deze in je agenda in. Blok je agenda elke dag voor een bepaalde tijd waarin jij even kan ademen en even in alle rust je eigen werk kan doen. Het is zo’n kleine stap, maar scheelt zoveel. Zet ‘nee’ in je agenda.

Opeen de deuren, bouw geen muren

Veiligheid bereik je niet door muren te bouwen maar door deuren te openen. Veiligheid kan je zelf creëren. Gaat bepaald gedrag of gaan werkzaamheden je te ver? Geef het aan en spreek je uit. Laat het niet maar gebeuren en laat niet over je eigen grenzen gaan, dan bouw je namelijk die muur. Als jij je uitspreekt en je vertelt wat je denkt, dan open je de deuren en creëer je meer veiligheid voor jezelf. En dit kan bij elk mogelijke situatie die zich voordoet. Kom voor jezelf op en zeg waar jij wel of geen behoefte aan hebt.

Veiligheid en geluk, hand in hand

hand-in-handEn je raadt het al, op het moment dat jij je veilig voelt op de werkvloer heeft dat ook een positief effect op je werkgeluk. Werkgeluk gaat immers om het geluk dat jij ervaart in je werkzaamheden en het geluk dat jij ervaart in je werkomgeving. Voel jij je veilig, dan durf je meer jezelf te zijn en ben je minder bang. Veiligheid en geluk gaan dus hand in hand.

Zeg nee, spreek je uit en stel je grenzen

De boodschap van vandaag is: durf je uit te spreken, durf ‘nee’ te zeggen en stel je eigen grenzen. Het is zo belangrijk dat iedereen zich veilig voelt op de werkvloer en wij hopen jullie hiermee te kunnen helpen. En onthoud: nee is nee, genoeg is genoeg.

Het is niet jouw schuld!

Praat eroverEn even een kleine disclaimer, wij willen hiermee niet zeggen dat mocht er iets gebeuren, dat het je eigen schuld is. Sommige situaties kun je helaas niet in de hand hebben en in sommige situaties kun je niet jezelf uitspreken. En dit is niet jouw schuld. Dit is de schuld van de mensen die een onveilige situatie creëren. Heb jij onlangs een vervelende onveilige situatie ervaren? Praat hierover met de juiste mensen, je staat er niet alleen voor.

Return to top of page