Skip links

Welke kledingkleur helpt jou verder vandaag?

In de vorige blog hebben we het gehad over hoe je kledingkeuze in de ochtend bijdraagt aan een positief gevoel op de werkvloer.

Nu gaan we een stapje verder en gaan we het hebben over de kleuren in je outfit. Wat betekent welke kleur, die je draagt? Gaat dit jouw keuze qua outfit voortaan beïnvloeden? Laten we eens kijken.

Kies de beste kleur voor de beste uitstraling

Ga allereerst eens bij jezelf na welke kleur je vaak draagt. Draag je überhaupt kleur? Waarom draag je die kleur? Heeft de kleur die jij draagt, invloed op jouw gevoel?

Kleuren, het zijn er zoveel. Van roze naar blauw, van rood naar geel, van oranje naar groen en ga zo maar door. Maar welke kleur zegt wat?

Wil je opvallen op de werkvloer? Wil je enthousiast en krachtig overkomen? Ga dan voor de kleur rood. Rood is een opvallende kleur die een warm gevoel geeft. Heb jij een belangrijke dag op kantoor? Trek een rode blazer aan! Wil je de look helemaal afmaken? Ga dan voor een bijpassende rode pantalon met mooie pumps. 1 ding is zeker, kracht zul je uitstralen. 

Is rood niet jouw ding of iets te opvallend? Ga dan voor roze. Roze straalt zorgzaamheid, vrolijkheid en energie uit en zorgt voor een kalmerend effect. Ja, dat kan ook voor mannen. Een man in een roze overhemd is helemaal van nu. Je hebt veel verschillende roze tinten dus kijk welke goed bij jou past. Ga jij voor zacht roze of steel jij de show op kantoor in fuchsia?

Kleding maakt je

Kleed je vol zelfvertrouwen

Geel. Een kleur waar iemand fan van is in kleding of niet. Geel is de kleur van de zon en roept vaak emoties op. Draag jij graag geel? Dan straat jij levenslust, plezier, geluk en zelfvertrouwen uit. Ga dus zeker een keer voor geel in je outfit en verspreid het gevoel van geluk en zelfvertrouwen op de werkvloer. Let alleen wel op dat het past bij je huidskleur, het kan je namelijk ook een hele vale kleur geven als het niet bij je past.

Speelsheid, vriendelijkheid en warmte. Oranje straalt dit allemaal uit. Wil jij op kantoor overkomen als iemand die vriendelijk is en wil je een warm persoon zijn? Probeer eens de kleur oranje toe te voegen in je outfit en wie weet heeft dit een positief effect in je carrière. 

Vind je oranje te heftig maar wil je wel warmte uitstralen? Probeer dan eens de kleur bruin. Bruin is de kleur van hout en aarde en zorgt voor een veilig, betrouwbaar, warm en gezellig gevoel. Draag bijvoorbeeld een mooie bruine pantalon naar kantoor. Wat voor gevoel geeft dit jou nu?

Kleding carriere

Geen kleur is te gek

Je hebt een belangrijke meeting op kantoor en je wil intelligent, stabiel en loyaal overkomen. Draag dan de kleur blauw. Blauw is de kleur van de zee en van de lucht en het geeft het gevoel van logische redenen, vertrouwen, stabiliteit en loyaliteit. Dit zijn de perfecte eigenschappen voor een goede meeting. Scoor punten tijden jouw meeting met een prachtige blauwe outfit. 

Groen staat voor ontwikkeling, het leven, balans en harmonie. Wil jij op de werkvloer vernieuwing en ontwikkeling uitstralen? Kies dan eens de kleur groen. Groen kan je gemakkelijk combineren met andere kleuren of ga voor een hele groene look. Ga jij vandaag voor ontwikkeling? 

Ga jij voor een luxe, royaal en stijl gevoel? Probeer eens de kleur paars. Paars staat voor creativiteit, luxe en comfort. Wie wilt er nou geen creativiteit uitstralen in je carrière? Paars kun je makkelijk toevoegen aan je outfit. Ga voor een mooie paarse blouse/overhemd of iets gewaagder, een paarse pantalon. Probeer paars eens uit op de werkvloer en ga voor luxe én comfort! 

Grijs, de kleur van organisatie, neutraal, strak en tijdloos. Grijs is een tijdloze kleur die je altijd kunt dragen op de werkvloer. Wil je neutraliteit en organisatie uitstralen? Probeer dan eens een mooi grijs pak. Vind je grijs een mooie kleur maar is het voor jou iets te neutraal? Match grijs dan met een andere kleur. Op deze manier combineer je ook verschillende uitstralingen op de werkvloer. Neutraal en vertrouwen? Ga dan voor blauw met grijs. Neutraal en kracht? Draag dan rood met grijs. 

Vind jouw powerkleur

In fashion zijn wit en zwart wel degelijk kleuren. Wit is de kleur voor zuiverheid en perfectie. Wil jij vrede, rust en perfectie uitstralen bij bijvoorbeeld een presentatie? Draag de kleur wit. Wit is een mooie kleur op zichzelf, maar ook gecombineerd met andere kleuren. Nog nooit een wit pak gedragen? Dit is hét moment om het te proberen op kantoor. 

Zwart in kleding kan soms zorgen voor een ontoegankelijk en kil gevoel. Maar zwart is juist de perfecte kleur om glamour, elegantie en autoriteit uit te stralen. Als je een mooie zwarte blazer combineert met zwarte pantalon, een kleur top en pumps, dan zijn glamour en autoriteit gegarandeerd. Probeer ook eens zwart te combineren met je favoriete kleur, succes gegarandeerd! 

Zo zie je maar dat achter elke kleur een bepaalde emotie zit. Natuurlijk moet je altijd kleuren dragen waar jij je goed in voelt, want uiteindelijk is dat de echte kracht van kleding in je carrière. Vind jij het moeilijk om kleur te dragen op de werkvloer? Kijk dan eens goed naar de betekenissen en kijk welke kleur het beste bij jouw persoonlijkheid matcht. Probeer het uit in je carrière en kijk wat voor gevoel een kleur bij jou oproept. Ga bijvoorbeeld eens met een rood pak naar een presentatie, voelde jij je krachtig? 

Zoek jouw powerkleur en het heeft direct een positief effect in je carrière.

kleding zwart wit
Return to top of page