Skip links

Whitepaper: generatie Y en Z op de arbeidsmarkt

Whitepaper: generatie Y vs. generatie Z

Hoe deze generaties verschillen op de arbeidsmarkt

Inmiddels kan je aardig wat informatie vinden over generatie Y, de millennials op deze wereld. Ook als je kijkt naar hun behoeften en gedrag op de arbeidsmarkt, want de meesten zijn ondertussen aan het werkende leven begonnen. Maar hoe zit het met de generatie die nu net de arbeidsmarkt betreed? Wat moet jij als organisatie doen om de interesse te wekken van die frisse en fruitige generatie Z’ers? En hoe verschillen deze digital natives precies van onze millennials? We gingen op onderzoek uit en hebben de antwoorden voor je op een rijtje gezet. Download hier de gratis whitepaper over generatie Y en Z op de arbeidsmarkt!

Download gratis!

Vul hier jouw naam en e-mailadres in en ontvang de whitepaper direct in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overeenkomsten, verschillen en concrete tips

We nemen je mee in de verschillen tussen generatie Y en Z. In het algemeen, maar natuurlijk ook de verschillen op de arbeidsmarkt. Wat zoeken ze in een werkgever en/of functie? Daarnaast kijken we naar de manier van werven. Hoe bereik je beide generaties het beste? En hoe moet je boodschap er dan uitzien? We geven je zelfs per generatie tips voor leuke en passende arbeidsvoorwaarden!

Outside-in denken

De scheidingslijn tussen de twee generaties is troebel door de vele overeenkomsten. Maar er zijn ook genoeg verschillen waar je in je candidate & employee journey goed rekening mee kan houden. De resultaten in de whitepaper helpen je meer outside in te denken. Speel met de woorden die je gebruikt in je arbeidsmarktcommunicatie, richt je functie zo aantrekkelijk mogelijk in en pas hier en daar je (secundaire) arbeidsvoorwaarden aan (dat hoeft helemaal niet veel geld, moeite of tijd te kosten!).

Behoefte aan uitgebreide informatie per generatie? Dat komt goed uit! Binnenkort brengen wij nog een (gratis!) whitepaper uit, waarin we je meenemen in de belevingswereld van de jongste twee generaties op de arbeidsmarkt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan sturen we je een bericht zodra de whitepaper online staat!

Return to top of page